Schimansky Živná sůl Mauriferm Plus 20g
Schimansky Živná sůl Mauriferm Plus 20g
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v VšeProVčelařství.cz
- potřebuji
Parametry produktu
Popis produktu
Víživná sůl Mauriferm Plus pro ovocné kvasy, rmuty a medovinu
NUTROZIM je speciální sůl pro výživu kvasinek obohacená o vitamín thiamin a přípravek ze sušených buněčných stěn. Doporučenými aplikacemi je, především výroba medoviny a výroba kvasů z odlisovaných moštů, kde lze předpokládat nedostek živin.
Sůl NUTROZIM rovněž příznivě napomáhá řešit problémy při kvašení ve stresových podmínkách (nízká teplota, přítomnost nechtěných látek a mikroorganismů). NUTROZIM dramaticky omezuje produkci nechtěných vedlejších produktů (octové a pyruové kyseliny) pro získání mnohem vítanější jemnosti a vyšší produkce aromatu.
- Specifickými výhodami soli jsou: - rychlé rozmnožení kvasinek, - bezpečné vyrovnání nedostatku dusíku a fosforu, - rychlejší a lepší sedimentace.
- Složení: dihydrogenfosforečňan amonný, thiamin, přípravek ze sušených buněčných stěn, celulóza.
- Výrobce: MAURI YEAST AUSTRALIA PTY LTD, 46-54 Stephen ST., Toowoomba, QUEENSLAND 4350, AUSTRALIE
Návod na výrobu medoviny za tepla:
Příprava rmutu:
Pitnou vodu smícháme s potřebným množstvím medu tak, abychom dosáhli 28-32 dílků na stupnici moštoměru. Pozn.: vyšší stupeň = sladší medovina. Přivedeme k varu a sbíráme tvořící se pěnu. Jakmile se pěna přestane tvořit, necháme rmut zchladnout a přidáme kvasinky.
Příprava medoviny:
Potřebné množství kvasinek rozmícháme ve vodě o teplotě 36-38 st. C. Necháme 30 - 60 vteřin odstát. Poté nalijeme přímo do připraveného rmutu. Po přidání kvasinek přidáme stejným způsobem i živnou sůl. Nádobu musíme uzavřit kvasnou zátkou. První bouřlivé kvašení začne přibližně do 24 hod. Kvas udržujeme při pokojové teplotě 21-28 st. C.
Doba prvního kvašení přibližně 5-8 týdnů, poté je nutné z výšky stočit do nové nádoby, aby docházelo k provzdušnění medoviny (nebo provzdušnit pomocí vzduchového kompresůrku-třeba od rybiček) a poté nechat minimálně 2 měsíce dokvasit při teplotě 12-19 st. C. Následuje druhé stáčení, kdy necháme medovinu vyčeřit po dobu alespoň 2 měsíců, kdy dochází k vyčištění medoviny. Při všech stáčeních nesmíme nasát spodní kal.
Poměr dávkování 20 g živné soli na 100 litrů rmutu
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v VšeProVčelařství.cz
- potřebuji